“Årets Talentmiljø” (2022) går til Vægtløfterklubben AK Atlas

Sports Team Slagelse kårer “Årets Talentmiljø” hvert år og prisen går til en idrætsforening, som

– skal have en klar elite- og talentstrategi
– skal have et talentmiljø
– skal anvende aldersrelateret træningskoncept
– skal have en tydelig trænerindsats

Der skal være ”rød tråd” ift. til specialforbundets træner/elite – og talentstrategi

Og prisen går i 2022 til AK Atlas, som er………

AK Atlas er en klub med stolte traditioner

Klubben har siden 1983 hjemtaget danske mesterskaber hvert år. Det har resulteret i flere nordiske mesterskaber og danske rekorder og klubben har flere landsholdsløftere som deltager ved både EM og VM.

Det at AK Atlas begår sig så godt på elite niveau er absolut ikke ens betydende med, at der ikke er plads til den almindelige motionist og alt der i mellem – tvært imod. Det er netop bredden og diversiteten blandt klubbens medlemmer og de familiære bånd, der skaber hele grobunden for, at klubben også kan begå sig på højeste plan.

Sportscenter Atlas er Slagelses ældste center for fysisk udfoldelse og er for ALLE, uanset niveau. Træningscenter i Slagelse, vægtløftning, styrkeløft og styrketræning.

AK Atlas er en forening, som giver uanede muligheder for det enkelte medlem.

Talent og elitestrategi – talentmiljø

Aldersrelateret træning udfører klubben med fokus på det hele menneske.Teenageårgangene har målrettet grundtræning og opbygningsperioder med årsplan.Træning 4 -7 pas i ugen.
Senior 5 – 9 pas i ugen alt efter uddannelse / Job / Færdigheder.

Der er årsplan med opfølgning uge til uge, og mandskabspleje er højt sat, idet klubben gerne vil bistå den komplette atlet, både som menneske og som sportsmand/kvinde.

Klubben og trænere

En vigtigt del af klubbens DNA – er at der skal være plads til alle. Hjælper alle både andre idrætsforeninger og personer som er udfordret. Vigtigt at alle respekterer hinanden.
Man siger altid pænt goddag og hej som er en del af klubbens DNA.

AK Atlas uddanner trænerne igennem DIF / DGI og DVF kurser. De satser på kvalitet frem for kvantitet. Klubbens landsholds atleter er en del af dette team.

Klubbens elitetræner er en del af landstræner team i Danmark, samt landstræner for Færøsk vægtløftning.

Doping politik og normer hertil

Sportscenter Atlas tager kraftig afstand til doping, og har en 0 tolerance hertil.Der er krav til at alle klubbens landsholdsatleter lever op til where abouts.

På Sports Team Slagelse’s klubbesøg igennem årene har klubben’s ledelse både fremvist elite- og talentplaner og opfølgningsrutiner, som vidner om et højt elite- og talentmiljø, hvor AK Atlas også fra børne- og unge alderen benytter sig af aldersrelateret træning af klubbens kvalitetstrænere og hjælpetrænere.
Sports Team Slagelses bestyrelse, giver derfor fuld fortjent prisen “Årets Talentmiljø” til AK Atlas.

Prisen på 25.000 kr. er sponsoreret af Trelleborg Fonden i samarbejde med Sydbank.

29. december 2022